menu

Vacatures 

“Groene” Peuterjuffie Speelatelier de Bakermat

Het team van de Bakermat zoekt een collega met een warm hart voor zichzelf en voor kinderen, voor collega’s en ouders, voor wat de aarde ons brengt.

3 dagdelen in de groep is zeker mogelijk en uitbreiding zit erin.

We werken volgens een heldere dagindeling. We zingen, vertellen en verzorgen. Kijk maar eens naar ons website. De samenwerkcultuur verzorgen we, door ook zelf te beseffen dat we willen worden wie we bedoeld zijn. Oftewel Riksen Walraven*) ook voor de medewerkers. De kinderen gedijen in de openheid en helderheid en in vertrouwen dat wij met elkaar op de werkvloer de samenwerking verzorgen. We zingen en werken. We volgen geen methode van boven af of een of ander leidend principe, dan ons waarnemingsvermogen, onze vreugde, onze ervaring en zelfreflexiviteit en professionaliteit. Geen programma’s, gewoon creatief met wetgeving. We leren elke dag nog waarnemingen te doen.

De “Groene” dimensie die we ook zoeken, is erom dat we een kruidentuin ontwikkelen, verzorgen en de kruiden verwerken. Ouders en belangstellenden participeren. Ervarend leren cultuur is als professioneel perspectief ontstaan met de filosofie voor opvoeding van Rudolf Steiner als denkrichting. Ook dat gebeurt geheel volgens de wensen van de BKK. (o.b.v. Onderzoek in eigen werk met Albert de Vries).

Voel je je aangesproken? Maak een afspraak om een dagdeel mee te draaien op de groep. Neem contact op via

*) De vier pedagogische basisdoelen Bron: Riksen-Walraven (2000) zijn in onze optiek van nature diep geworteld in vrije pedagogische benadering,

  • Het bieden van fysieke en emotionele veilig-heid.
  • Het bevorderen van persoonlijke competentie van kinderen.
  • Het bevorderen van de sociale competentie van kinderen.
  • Socialisatie door overdracht van waarden en normen.

 
© Speelatelier De Bakermat 2010 - 2018