menu

Dagelijkse activiteiten 

Samen met de kinderen doen we de dagelijkse dingen, gewoon net als thuis. We hangen en vouwen de was en na de maaltijd wordt de tafel gepoetst en de vloer geveegd. We bakken ons brood of maken appelmoes. Allerlei gezonde en gezondmakende bezigheden die gezellig zijn om samen te doen. Door onze aandacht voor deze taken voelen de kinderen zich vanzelf uitgenodigd om mee te doen. Spel en huishouden gaan voor hen vaak naadloos in elkaar over.

De Peuterspeelzaal begint in de kring met kabouter Sprokkel. Zang, beweging, verhaal… Daarna is er Vrij spel, met de andere kinderen of even lekker alleen in een van de knusse speelhoekjes. We tekenen, boetseren en bewegen op juiste momenten van de dag.

Voor dreumesen is er ruimschoots gelegenheid om vrij te spelen, op zichzelf tastend, bewegend ontdekken… met juffie mee te helpen…te zingen. De huiskamersfeer, geeft ruimte en geborgenheid, ze hoeven bij ons nog niet te presteren.

De baby verzorgen we, en we borgen rust, warmte, goede sfeer. Een goede en openheid in de vertrouwensrelatie met de ouders.

Als het weer het enigszins toelaat gaan we tweemaal per dag met alle kinderen naar buiten om te spelen, met niets en alles. Er kan buiten volop worden gespeeld en ontdekt. Elke dag weer, elke dag is nieuw voor een kind.

Behalve de dag, beleven de kinderen ook de seizoenen van het jaar intensief. We besteden zorg aan de aankleding van de ruimte en liedjes en het vieren van de jaarfeesten.

 
© Speelatelier De Bakermat 2010 - 2021