menu

Vacatures 

Pedagogisch Medewerkster kinderdagverblijf De Bakermat

Wij zoeken voor De Bakermat een enthousiaste pedagogisch medewerkster die begint als invalkracht. We werken in een klein team dat gezamenlijk zorgt voor de invulling van het aantal beschikbare uren. Onze kinderopvang bestaat uit een baby-dreumesgroep en een groep peuters, we hebben ook een Peuterspeelzaal de Kabouterschool.

Wij zoeken in jou de medewerkster die affiniteit heeft met de vrije pedagogische benadering van het kleine kind, en ook in de samenwerking met je collega’s breng je je zelf mee. Je wilt je thuis leren voelen op de werkvloer, bij de pedagogische visie en de werkcultuur. Je herkent dat de slogan: Word wie je bent, ook voor je eigen ontwikkeling als mens, leidster, collega spreekt.

Wij stellen de volgende functie-eisen:

  • Een afgeronde opleiding voor de kinderopvang,
  • Ervaring in het werken met kleine kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar
  • Goede communicatieve, sociale en creatieve vaardigheden, je erkent het zingen als een taal.
  • Een enthousiaste, zelfstandige, flexibele, opgewekte en empatische grondhouding

Salariëring: Volgens CAO kinderopvang.

Inlichtingen en sollicitatie: / tel.: 06 36 13 95 17


“Groene” Peuterjuffie Speelatelier de Bakermat

Het team van de Bakermat zoekt een collega met een warm hart voor zichzelf en voor kinderen, voor collega’s en ouders, voor wat de aarde ons brengt.

3 dagdelen in de groep is zeker mogelijk en uitbreiding zit erin.

We werken volgens een heldere dagindeling. We zingen, vertellen en verzorgen. Kijk maar eens naar ons website. De samenwerkcultuur verzorgen we, door ook zelf te beseffen dat we willen worden wie we bedoeld zijn. Oftewel Riksen Walraven*) ook voor de medewerkers. De kinderen gedijen in de openheid en helderheid en in vertrouwen dat wij met elkaar op de werkvloer de samenwerking verzorgen. We zingen en werken. We volgen geen methode van boven af of een of ander leidend principe, dan ons waarnemingsvermogen, onze vreugde, onze ervaring en zelfreflexiviteit en professionaliteit. Geen programma’s, gewoon creatief met wetgeving. We leren elke dag nog waarnemingen te doen.

De “Groene” dimensie die we ook zoeken, is erom dat we een kruidentuin ontwikkelen, verzorgen en de kruiden verwerken. Ouders en belangstellenden participeren. Ervarend leren cultuur is als professioneel perspectief ontstaan met de filosofie voor opvoeding van Rudolf Steiner als denkrichting. Ook dat gebeurt geheel volgens de wensen van de BKK. (o.b.v. Onderzoek in eigen werk met Albert de Vries).

Voel je je aangesproken? Maak een afspraak om een dagdeel mee te draaien op de groep. Neem contact op via

*) De vier pedagogische basisdoelen Bron: Riksen-Walraven (2000) zijn in onze optiek van nature diep geworteld in vrije pedagogische benadering,

  • Het bieden van fysieke en emotionele veilig-heid.
  • Het bevorderen van persoonlijke competentie van kinderen.
  • Het bevorderen van de sociale competentie van kinderen.
  • Socialisatie door overdracht van waarden en normen.

 
© Speelatelier De Bakermat 2010 - 2018