menu

Kruiden workshops 

Najaar kruiden workshop - educatieve natuurtuin de Bakermat

Maak kennis met kruiden en ervaar de weldaad

Tot voor kort leefden mensen in en met de natuur, maar dit is in hoog tempo veranderd sinds we de laatste twee eeuwen van het platteland naar de stad zijn verhuisd. In de huidige maatschappij, waarin alles steeds sneller lijkt te gaan, raken wij verder verwijderd van de natuur. En dat is gek.

Juist in een tijd waarin wij de natuur harder nodig hebben dan ooit tevoren om zowel lichamelijk als geestelijk gezond te blijven. Ook de kennis over en het gebruik van wilde planten is veranderd, verminderd. Tot 200 jaar geleden waren het enkel de wilde planten die we als mensen tot onze beschikking hadden als geneesmiddel. Nu zijn er nog maar weinig mensen die weten welke planten uit de natuur je in kan zetten om je gezondheid te bevorderen.

De natuur is van onschatbare waarde als het gaat om onze gezondheid. Om de kennis en het gebruik van wilde planten door te geven, organiseert de Bakermat in samenwerking met bioloog en herborist Clara Wilken een serie workshops met ieder een eigen thema.

Voor deelname kun je je opgeven via email aan .

Kosten vooraf overmaken naar bankrekening NL97 INGB 0006 4925 21 t.n.v. Stichting Inanna.


Workshop

Kruiden voor vitaliteit levenskracht …duurzaamheid voor leven

O.l.v. Clara Wilken, bioloog, herborist, Bakermat Malburgen

Heb je liefde voor natuur en kruiden en planten en wil je altijd al kennismaken met het verwerken van kruiden voor verzorging en voor de keuken. In de komende drie workshops op De Bakermat in Malburgen.

Je leert wat er nodig is om een olie te maken voor verzorging, of voor keukengebruik. Je leert een zalfje, tinctuur, te maken. Je leert over wat de plant meebrengt. Hoe je zelf plantjes kunt telen, in je tuin of op je balkon, of… in je keukenraam. Smeerwortel voor bijvoorbeeld een maceraat vinden we gewoon in de tuin, valeriaan voor een tinctuur staat langs de waterkant en de tijm vinden we in de tuin of misschien staat het op je balkon. Maak kennis met kruiden en ervaar de weldaad. Vaak zijn ze dichterbij dan je denkt.

Data: zaterdag 1 sept / 6 okt / 3 nov

Tijd: 13.30-17.00

Kosten: € 35/ 1 workshop of € 80/ 3 workshops

Aanmelding: . Vooraf betaling overmaken naar bankrekening NL97 INGB 0006 4925 21 t.n.v. Stichting Inanna.

 
© Speelatelier De Bakermat 2010 - 2018